Een exclusieve woning verkoopt u niet elke dag.
Dus zoekt u beter een partner die dat wel doet.

Residentiƫle panden verkopen is een stiel apart. De waardebepaling alleen al, is een cruciale eerste stap. Het succes van de transactie zal voor de verkoper immers grotendeels afhangen van de prijs die hij voor zijn woning kan krijgen. Is die prijs onderschat, dan zullen de kandidaat kopers zich wellicht vlotter aandienen maar blijft hij wellicht met een kater achter. Ligt hij te hoog, dan dreigt het een uitputtende verkoopprocedure te worden, met op het einde een of meerdere prijsdalingen die de verkoper met een wrang gevoel opzadelen.

Wees geen nummer in de rij

De kunst bestaat erin de prijs exact te bepalen. Dat lijkt een dooddoener, al blijkt dat niet uit de manier waarop de prijs vaak tot stand komt. Heel wat verkopers vertrouwen de verkoop van hun exclusief vastgoed immers toe aan een lokaal immokantoor. Alsof ze een nieuwe eigenaar zoeken voor hun doorsnee gezinswoning. Residentiƫle panden worden nochtans per definitie minder verkocht omdat ze schaarser zijn. Bijgevolg is de kans dat lokale vastgoedmakelaars ervaring kunnen opdoen in deze discipline, gering. Ze hebben bovendien tientallen andere klanten in portefeuille die tegelijk moeten geholpen worden. U bent als klant bijgevolg een nummer in de rij.

Het resultaat is dat de eerste makelaar vaak bedankt wordt voor bewezen diensten en dat het verkoopproces jammer genoeg van voor af aan moet herbegonnen worden.

Kies meteen voor een specialist

Om de waarde te bepalen van een exclusieve villa, een architectenwoning, een adembenemende loft, een historisch herenhuis, een state-of-the-art rijhuis of een idyllisch landhuis spelen andere argumenten dan voor klassieke vastgoedtransacties. Daarom heb ik mij 18 jaar geleden bewust in deze niche gespecialiseerd en investeer ik sindsdien onophoudelijk om op de hoogte te blijven van de markt. De verkoop van exclusief vastgoed is daarom mijn voornaamste activiteit geworden.

Mijn werkingsgebied is de Vlaamse Ardennen, een groene, heuvelachtige regio, op een boogscheut van Gent, Kortrijk, Rijsel en Brussel. Een unieke plek in het zuiden van Oost-Vlaanderen, waar het landschap nog een voorname rol opeist en er nog ruimte is om goed te wonen en te leven.

Pieter Allegaert,
zaakvoerder

Bent u nieuwsgierig naar mijn aanpak?

Boek hier uw afspraak

Vul hieronder uw gegevens in en ik contacteer u zo snel mogelijk om een vrijblijvende afspraak vast te leggen.

You have Successfully Subscribed!