Een correcte schatting maken van de ouderlijke woning blijft voor erfgenamen of familieleden een moeilijke kwestie, aangezien zij hier een emotionele band mee hebben en niet objectief de waarde kunnen inschatten.

Emotioneel gebeuren

Het verliezen van een familielid is een ingrijpend en emotioneel gebeuren. Onmiddellijk na het verlies is er amper tijd om te rouwen. Er moeten namelijk heel wat zaken geregeld worden, denk maar aan de plechtigheid, doodsbrieven, testament opsporen, … Het verliezen van een familielid gaat vaak gepaard met de erfenis van een ouderlijke woning of tweede verblijf.

Successie

Fiscaal gezien moeten er heel wat zaken gebeuren. U krijgt namelijk maar 4 maand de tijd om successie aan te geven. Bent u te laat, dan zal u dat duur komen te staan. Maar schat u de verkoopwaarde van de ouderlijke woning of het tweede verblijf verkeerd in, dan zal u dat ook duur te komen staan in de vorm van belastinggeld. Daarom is het belangrijk dat de erfgenamen een realistische verkoopwaarde bepalen van de eigendom.

Schatten

Door de emotionele band met de eigendom is het voor familieleden zeer moeilijk om deze objectief te schatten in waarde. De ouderlijke woning of het tweede verblijf zal in de ogen van erfgenamen altijd meer waard zijn door de sterke connectie die ze met het pand hebben. Omdat het correct schatten van de eigendom zo belangrijk is fiscaal, laat u zich best bijstaan door een erkend vastgoedmakelaar. Een vastgoedmakelaar komt dagelijks in contact met verschillende eigendommen en kent heel goed de prijzen in de regio. Hierdoor is een vastgoedmakelaar ideaal geschikt om een eigendom te schatten naar waarde.

Wenst u ook dat wij u helpen bij het bepalen van een realistische verkoopprijs?
Aarzel dan niet om ons te contacteren voor een GRATIS schatting!

Boek hier uw afspraak

Vul hieronder uw gegevens in en ik contacteer u zo snel mogelijk om een vrijblijvende afspraak vast te leggen.

You have Successfully Subscribed!